Prens Caspian Çekimleri Hakkında Bilinmeyenler

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Prens Caspian Çekimleri Hakkında Bilinmeyenler

Mesaj  Xaspian Bir Cuma Ağus. 29, 2008 5:25 pm

Çeiştili dergilerden bakarak yazdım. Buyrunuz...

*Efsane yazar J.K Rowling Harry Potter kitap serisini yazarken "Narnia Günlükleri"'nden esinlendiğini söylemiş.

*Prens Caspian filminin yapımında 200 Milyon$ harcanmış. Shocked

*Çekimler Polonya-Slovenya-Çek Cumhuriyeti de olmak üzere çeşitli ülkelerde çekilmiş.

*İlkinden çok daha büyük çaplı bir film olmuş

*Lucy karakterini oynayan Georgie Henley bu film için at binmeyi ve hançer kulllanmayı öğrenmiş.

*Prens Caspian rolündeki Ben Barnes, 8 yaşından beri Narnia Kitap serisinin hayranıymış. Rolü kabul etmesiyle filmle ilgili çalışmalara başlanmış. Öncelikle kostüm çalışması yapılmış. Ardından at binme eğitimine geçilmiş.Diyalekt dersleri almış.Eskrim kurslarına devam etmiş...

Diğer bir dergide yazanlar:

Filmin çekildiği mekanlar:

*Polonya: Pevensie kardeşlerin keşfe çıktığı Narnia ormanları aslında Polonya'nın kırsal bölgesidir.

*Yeni Zelanda: Çocuklar Narnia'ya ilk geldiklerinde eskiden yaşadıkları şato olan Cair Paravel'ın harabesini gördüklerinde Yeni Zelanda'daydılar.

*Çek Cumhuriyeti: Kötü Kral Miraz'ın taç giyme töreni ülkenin başkenti Prag'ta çekildi. Yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Usti nad Labem adlı kasaba'da Narnialılar ve Telmarinler savaştı.

Bilinmeyenler:

*Filmin sonunda Lucy'yi daha uzun görebilrsiniz. Filmin çekimleri 7 aydan fazla sürdü. Lucy karakterini oynayan Georgie Henley'de bu süreçte tam 10 cm uzadı. Bu sebeple terziler sürekli kostüm uzatmak zorunda kaldı.

*Dijital olarak yaratılan Aslan adlı karakteri çekimlerde kostüm giyerek Shane Rangi canlandırdı. Shane Rangi aslında filmde bir çok karakteri daha oynadı. Lucy'e saldıran ayı,Bugly adlı diğer ayı ve Beyaz Cadı'yı çağırmak için gelen kurt.

*Telmarin askerlerinin zırhları çok gerçekçi duruyor değil mi? Ama aslında plastik. "Eğer gerçek kullansaydık oyuncular hareket edemezlerdi. Çünkü gerçek zırhlar 10 kg üstü oluyor." diyor Narnia kostüm tasarımıcısı.

Xaspian
Moderator
Moderator

Kullanıcı profilini gör

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics